ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πίστα Formula 1 στη Δραπετσώνα;

Τέτοιες φαίνεται να είναι οι διαθέσεις του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του κ. Τζανή. Και φυσικά, κάτι ξέρει για να το ζητάει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με πρόταση που θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο. Όπως βλέπετε και μόνοι σας, οι οδηγοί θ' αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε πολλά τμήματα της διαδρομής, όπως την Περιφερειακή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, και την ευθεία των Λιπασμάτων(η οποία μάλλον θα είναι η ευθεία έναρξης/τερματισμού).
Ο δήμαρχος επίσης, ξέρει ότι το "ενιαίο άλσος" που αρχικά πρότεινε, δεν θα είχε την αντιμετώπιση που θα ήθελε ο ίδιος από τους άλλους συνιδιοκτήτες του οικοπέδου των Λιπασμάτων. Με την ιδέα όμως της πίστας F1, οι συνιδιοκτήτες ίσως συμφωνήσουν. Ούτως ή άλλως, ο δήμαρχος θα βάλει πράσινο στο οικόπεδο απ' όπου θα περνά η πίστα για περιβαλλοντικούς και δημοτικούς λόγους(μπορεί να θυμούνται μερικοί την ανάγκη για περισσότερα πάρκα και άλση στο δήμο, λόγω υστέρησης του χώρου). Κάτι άλλο που μπορεί, ως Κερατσινιώτης ο κος δήμαρχος να μην βλέπει, είναι η επισκεψιμότητα που θα δώσει στη Δραπετσώνα και δη στην παραλιακή μετώπη καθώς οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τον αγώνα από ψηλά και με θέα στο δρόμο όπου θα γίνεται ο αγώνας. Αυτή η φωτογραφία νομίζω πως εξηγεί καλύτερα...
Φωτό: Θ. Ιγνατιάδης
Αλλά να δούμε και τα λεγόμενα του δημάρχου της πόλης: «Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους. Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ. Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα». 
Υπάρχει θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο "Κάθε πέρσι και καλύτερα" και από την Περιφέρεια, ενώ καλά λόγια για το εγχείρημα λένε και βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου