ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Το... αντιαθλητικό φάουλ του Λάκη

Το μεγάλο λάθος του Λάκη Λαζόπουλου στο χθεσινό "Τσαντίρι"
Ο Λάκης Λαζόπουλος επανήλθε μετά από μήνες από την εκπομπή "Αλ Τσαντίρι Νιούζ" κατά τη διάρκεια της οποίας ο παρουσιαστής της με το ομολογουμένως ποιοτικό χιούμορ του καυτηρίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας και τα πρόσωπα τα οποία την απαρτίζουν. Μεταξύ αυτών καυτηριάστηκε και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, στον οποίο αποδόθηκαν ευθύνες για τη μη επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη ενώ τον κατηγόρησε και για "σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας".
Μέχρι εδώ όλα καλά, ούτως ή άλλως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αποδίδει πολλά από τα επώδυνα που περνάει στο Γερμανό υπ. οικ.. Άλλωστε τα περισσότερα οικονομικά μέτρα είναι εμπνευσμένα από εκείνον. Αλλά ο Λάκης γίνεται "άνω ποταμών" στο ακόλουθο: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παρανοϊκό». 
Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Είναι όμως σίγουρος ο Λάκης ότι ισχύει για κάθε άνθρωπο που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ή αμαξίδιο; Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος για παράδειγμα που μετά από δύο εγκεφαλικά δεν μπορεί να σταθεί σκέφτεται όπως ο Σόιμπλε; Η μήπως είναι σίγουρος για κάποιον που έχει καθηλωθεί σε καροτσάκι μετά από κάποιο ατύχημα ας πούμε; Αυτό ήταν ένα μεγάλο φάουλ του Λάκη, γιατί στην προσπάθειά του να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι "επαχθής" για τη χώρα, όχι μόνο προσβάλλει μια ευαίσθητη κοινωνική, αλλά στρέφει εναντίον του όχι μόνο την τελευταία αλλά και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ο οποίος στέκεται δίπλα της και τη στηρίζει...
Καλό θα ήταν ή να μας πει τι εννοεί, ή να ζητήσει συγγνώμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου