ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Διακοπές, διαφορετικές από τις άλλες


Μετά τους πρώτος δύο-κόμμα-κάτι μήνες πρακτικής άσκησης ήρθε η ώρα της καλοκαιρινής άδειας. Λόγω της πρακτικής, βέβαια, δικαιούμαι μόνο πέντε ημέρες, πράγμα που, αν εξαιρέσεις τις αλχημείες που πρέπει να κάνεις χρησιμοποιώντας το ημερολόγιό σου για να σχεδιάσεις τις διακοπές, δεν με απασχόλησε πολύ. Ήξερα και που θα πάω και τι θα κάνω αυτές τις λίγες μέρες που θα ξεκουραστώ. Αυτό που πραγματικά με απασχόλησε, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ήταν κάποιες απορίες, είτε δικές μου, είτε άλλων, καθώς επίσης και συμπεριφορές κάποιων που επιεικώς με «στενοχώρησαν». Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να δώσω απαντήσεις στις απορίες αυτές.

1.     Πάλι Καλαμπάκα;

Ναι, έτσι θα αξιοποιήσω την άδειά μου. Από εκεί και πέρα μέχρι ενός σημείου πέφτει ο λόγος σε όσους αμφισβητούν την απόφασή μου αυτή. Όσοι με γνωρίζουν καλά, άλλωστε, ξέρουν τη σχέση μου με τον τόπο αυτό και ποιους ανθρώπους επισκέπτομαι. Αντιλαβού;

2.     Γιατί δεν πας σε νησί;

Γιατί άραγε; Οφείλω να ομολογήσω πως η απορία αυτή είναι λογική και πάλι όμως μέχρι ενός σημείου. Όμως το νησί θέλει πρώτον, μέρες, δεύτερον, παρέα και τρίτον, λεφτά. Με κόβετε εμένα, στην παρούσα φάση να έχω τίποτα απ’ τα τρία; (υ.γ. Και η Σαλαμίνα, στην τελική ΝΗΣΙ είναι).

3.     Δηλαδή εσύ είσαι του «βουνού»;

Short answer: YES. Και οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον γιατί θα προτιμούσα να περάσω μια βδομάδα στο Μέτσοβο, παρά στις Κυκλάδες. Και δεύτερον, την ηπειρωτική Ελλάδα ποιος θα τη στηρίξει απέναντι στα υπερτιμημένα ελληνικά νησιά; Βρίθει η τηλεόραση και το Internet με φωτογραφίες και διαφημίσεις των ελληνικών νησιών (σ.σ. Άπειρο respect στη Λέσβο που προσπαθεί να αναστήσει το χαμένο της τουρισμό λόγω του Προσφυγικού ζητήματος. Και είναι Πρόσφυγες, όχι μετανάστες οκ;) λες και θα έρθει η συντέλεια του κόσμου αν δε γεμίσει η Σύρος, η Τήνος και η Μύκονος. Και ερωτώ: Μήπως όλη αυτή η «πρεμούρα» κρύβει κάποια σκοπιμότητα; Γιατί αν δεν είχε, οι ξενοδόχοι της Ποιοτικής Ηπειρωτικής Ελλάδας(όπου βλέπεις Ποιοτική, πέτα έξω εμπορικούς προορισμούς όπως Αράχοβα και Χαλκιδική) δεν θα έψαχναν κόσμο με το τουφέκι! Και προσέξτε, αυτοί οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα χειμώνα-καλοκαίρι.

4.      Τι υπονοείς με τις «συμπεριφορές»;


Όπως λέει και ο τίτλος, η εβδομάδα που θα περάσω στην Καλαμπάκα θα είναι κάπως ιδιαίτερη. Και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα έγραψα στη σειρά άρθρων «Η Καλαμπάκα απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη». Αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσω μόνο ένα στέκι, αυτό που βλέπω τα «ποδόσφαιρα» από πέρυσι. Γιατί αυτή τη φορά θέλω να πάω σε μέρη που προηγουμένως είτε δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να πάω, είτε δεν μπόρεσα να πάω επειδή ήμουν σε μέρη που θεωρούμουν «γλάστρα». Σε μέρη που δυστυχώς, απ’ ότι έμαθα στις αρχές του μήνα, μ’ έχουν για 45 λεπτά πριν την αναχώρηση της αμ/χίας IC 58 για Παλαιοφάρσαλο. Να λοιπόν, γιατί οι αυτές οι διακοπές είναι τόσο «διαφορετικές». Γιατί δεν γίνονται μόνο μακριά από την καθ’ όλα απορριπτέα και κλισέ νοοτροπία του «ντε και καλά» θάλασσα και νησί το καλοκαίρι αλλά μακριά κι απ’ τη νοοτροπία του «κορόιδου»!

Αυτά. Και σας παρακαλώ σχολιάστε με τη δέουσα ευπρέπεια. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είμαι κουρασμένος για πολύπλοκες αντιπαραθέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου