ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τα "Συστήματα Ενημέρωσης Επιβατών" που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

1.000 στάσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής θα έχουν από ένα τέτοιο σύστημα
Σίγουρα θα έχετε δει όσοι κάνετε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή τις τελευταίες μέρες στα προάστια του Πειραιά την παραπάνω εικονιζόμενη οθόνη. Αυτή και οι άλλες 999 που τοποθετούνται αυτή τη στιγμή σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στο Λεκανοπέδιο είναι αυτό που ζητούν χιλιάδες επιβάτες των Αθηναϊκών Συγκοινωνιών. Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από χρόνια αναμονής οι στάσεις των λεωφορείων θα προσφέρουν και Live πληροφόρηση για το πότε θα έρθει το λεωφορείο και ποιο λεωφορείο(ή τρόλεϊ) θα είναι αυτό.
Τα συγκεκριμένα συστήματα άρχισαν να εγκαθίστανται στο Λεκανοπέδιο από το φθινόπωρο και εκτιμάται ότι θα βρίσκονται σε λειτουργία μέχρι το Πάσχα (01/05/2016). Το ζήτημα βέβαια είναι και η συντήρησή τους αλλά και η προστασία τους από κάθε είδους φθορές οι δολιοφθορές, πράγμα που έχουν υποστεί κατά τους καιρούς πολλές στάσεις λεωφορείων.
Τα "Συστήματα Ενημέρωσης Επιβατών" έχουν ήδη τοποθετηθεί και λειτουργούν κανονικά στο κέντρο της Αθήνας σε επιλεγμένες στάσεις της γραμμής 224, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Τα συστήματα αυτά είναι αυτό που οι Αθηναϊκές Συγκοινωνίες δεν είχαν εδώ και χρόνια, ενώ επίσης είναι και αυτό που οι επιβάτες των λεωφορείων και των τρόλεϊ χρειάζονται, ώστε να μην περιμένουν στις στάσεις για "τα λεωφορεία που δεν έρχονται ποτέ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου