ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Υπάρχει μόνο... "One way" και περνάει από την Καλαμπάκα!

Εδώ ο Ζήσης, η Βίκυ και η Ιωάννα!


Τη Σαββατιάτικη έξοδο στον Πειραιά δύσκολα την ακυρώνω ή αναβάλλω...
Αλλά πώς να μην την ακυρώσω όταν ο φίλος ηθοποιός Ζήσης Παπαϊωάννου συμμετέχει στην πιο χαρούμενη εκπομπή του Θεσσαλικού ραδιοφώνου, μαζί με τις υπέροχες Βικτώρια Αμπντελάαλ και Ιωάννα Μποζοβίτη.
Ένα δημιουργικό τρίο, διαφορετικό απ' όλα τ' άλλα φτιάχνει ένα μοναδικό ραδιοφωνικό δίωρο με μουσική, συζήτηση και πολλές συζητήσεις αυτήν την ώρα στο Ράδιο Μετέωρα 90.3. Ο συνδυασμός αυτός ηθοποιού(Ζήσης), δημοσιογράφου(Βικτώρια) και μοντέλου(Ιωάννα) έχει άκρως επιτυχημένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής καθώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των απανταχού Καλαμπακιωτών εντός και εκτός της πόλης...
Γι' αυτό, συντονιστείτε στο ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ 90.3 (πατώντας εδώ) και απολαύστε τους!
Ξέχασα να πω επίσης ότι η μαγική αυτή τριάδα βγαίνει και κάθε Παρασκευή 16:00 - 17:00...

Υ.Γ. Ζήση έχεις δίκιο, η φωνή της είναι άκρως ερωτική! 

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Λίγα λόγια και εικόνες για χτες, στο Ραδιομέγαρο...


Δύο χρόνια μετά το μαύρο, μία από τις χειρότερες μέρες στη ζωή όλων μας, η ΕΡΤ επανήλθε σε όλους τους δέκτες μας, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς. Το δε απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2015, διοργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή στην αυλή του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που μάγεψαν τον κόσμο με τις μουσικές και τις φωνές τους. Και ήταν γιορτή και όχι μνημόσυνο, όπως γράφουν μερικοί.
Αυτό το μαρτυρούν οι φάτσες όσων είχαν βρεθεί σ' αυτή την εκδήλωση, οι οποίες ήταν όλες χαρούμενες, αν εξαιρέσεις βέβαια την ώρα που οι συγκεντρωμένοι για το συλλαλητήριο, έκαναν πορεία προς την είσοδο της ΕΡΤ, την ώρα που τα ανασυσταθέντα Μουσικά Σύνολα, έδιναν το πρώτο τους ρεσιτάλ στη σκηνή.
Έτσι ξεκίνησε η βραδιά, λίγο μετά τις οκτώ. Τα Μουσικά Σύνολα, ξεκίνησαν με τον εθνικό ύμνο(μία από τις ωραιότερες εκτελέσεις του που έχω ακούσει) και συνέχισαν με διάφορες μελωδίες τις κλασικής μουσικής, ενώ έκλεισαν με το τελευταίο μέρος του "Άξιον Εστί".

Στις εννέα ακριβώς, "έπαιξε" στη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί η έναρξη του πρώτου κεντρικού δελτίου της επανασυσταθείσας ΕΡΤ. Ο παρουσιαστής του δελτίου, ο Πάνος Χαρίτος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο με το που εμφανίστηκε στην οθόνη. Και κατά την ταπεινή μου άποψη η επιλογή του, παρά το χθεσινό τρακ, ήταν απολύτως εύστοχη.

Έπειτα, η μουσική βραδιά συνεχίστηκε με τους σοπράνο(ελπίζω να μην κάνω λάθος) της Λυρικής, τους πολύ καλούς Encardia, o Νίκος Ζιώγαλας που μας υπενθύμισε πως απλά "πέρασε η μπόρα" και ο Απόστολος Ρίζος.
Τα τελευταία κομμάτια της συναυλίας για μένα ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Κώστα Θωμαΐδη και την Αφροδίτη Μάνου. Η ποιότητα της μουσικής τους και της φωνής τους ήταν αδιαμφισβήτητη και ήταν αυτή που με κρατούσε στο Ραδιομέγαρο παρά το προχωρημένο της ώρας(η διαδρομή από Αγία Παρασκευή μέχρι τη Δραπετσώνα είναι κάπως μεγάλη). Μετά την υποχρεωτική, λόγω ΜΜΜ αποχώρησή μου, αποδείχθηκε ότι το καλύτερο το έχασα. Γιατί ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο Διονύσης Τσακνής ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε καταχειροκροτούμενος, ενώ αργότερα ανέβηκε και ο πρωθυπουργός στη σκηνή και είπε δυο λόγια κι αυτός.

Η διαδρομή μου προς το σπίτι ήταν και αυτή στολισμένη με ωραίες μουσικές. Πριν μπω στο μετρό άκουσα λίγο τον Κώστα Λειβαδά, ενώ από το Μοναστηράκι και μετά άκουσα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή.
Γυρνώντας στο σπίτι ένιωσα τη μεγαλύτερη ζεστασιά που έχω νιώσει ποτέ μου. Ήταν η ζεστασιά μιας από της καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Ελπίζω και μακάρι η ΕΡΤ να είναι εκτός απ' όλα τ' άλλα και αυτές οι βραδιές. Και μην ανησυχείτε, εδώ θα 'μαι και για τ' άλλα...

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Luben, ΔΑΠίτης, ή κάτι άλλο; (Μέρος 3ο)

Η θέση εμού, του ανένταχτου φοιτητή, στη διαδικτυακή κοκορομαχία που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα.
Και οι τελευταίες επισημάνσεις.

Τέσσερα Χρόνια Στιγμιότυπα!


Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Σήμερα, 9 Ιουνίου 2015, τα "Στιγμιότυπα" κλείνουν ακριβώς 4 χρόνια ζωής!
Το blog άνοιξε για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου του 2011, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή μου να αλλάξω σχολείο, από το 1ο Λύκειο Κερατσινίου στο 2ο Λύκειο Δραπετσώνας, όπου και τελείωσα.
Τα "Στιγμιότυπα" αρχικά ήταν ειδική στήλη στην εφημερίδα του 1ου Λυκείου Κερατσινίου, την "Ονειροζούμ". Μία όαση, ειλικρινά, σε αυτό το σχολείο(είχε κι άλλες, δεν ήταν τελείως "κόλαση"!).
Η στήλη αυτή να υπογραμμίσω, προκαλούσε αντιδράσεις, παρόμοιες με αυτές που προκαλούν τα σημερινά μου άρθρα. Φεύγοντας, λοιπόν από το σχολείο αυτό, έφευγα και από την εφημερίδα. Θα σιγούσαν όμως τα "Στιγμιότυπα"; Εννοείται πως όχι! Ένα απόγευμα λοιπόν του Ιούνη(το 9ο συγκεκριμένα) κάθισα στον υπολογιστή μου, σχεδίασα και έφερα τα "Σ" από το χαρτί στο Internet!
Αυτό συνεχίστηκε εντατικά το 2011, πήγε για μία παύση, λόγω των Πανελλαδικών, το 2012, η οποία όμως συνεχίστηκε και το 2013 αλλά και το 2014 λόγω άλλων υποχρεώσεων. Αλλά τα "Σ" ήταν εκεί. Υπήρχαν. Όποιος ήθελε να τα διαβάσει τα διάβαζε. Και φαίνεται αυτό στις προβολές που είχε το blog αυτά τα χρόνια. Τον Απρίλιο όμως του 2015, τα πράγματα άλλαξαν. Η πιο χρυσή γνωριμία που είχα στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου με παρότρυνε να κάνω αυτή τη νέα αρχή στα "Σ". Και τη 17η Μαΐου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα, με τα αρθράκια που διαβάζετε και σας ευχαριστώ γι' αυτό!

09/06/2011 - 09/06/2015
Χρόνια Πολλά Στιγμιότυπα!
Πάντα τέτοια!

Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε τα πρώτα άρθρα του blog, πηγαίνοντας στην αρχειοθήκη του ιστολογίου!

Καλημέρα σας!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι ξανά στις οθόνες και τα ραδιόφωνά μας!

Χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια, μία απόφαση του ΣτΕ που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα που ήρθε για να μη μείνει, μία αλλαγή κυβέρνησης κι ένα ξενύχτι μπροστά από την οθόνη μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε η μεγάλη επιστροφή...
Ποτέ ούτως ή άλλως δεν έκλεισε... το λέει και το πανό...