ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Νταμπλούχος Ελλάδας ο Θρύλος!


Το ήθελε περισσότερο. Το προσπάθησε περισσότερο. Το κατάφερε!
Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Skoda Ξάνθη με σκορ 3-1 στο Ο.Α.Κ.Α., κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και ανακηρύχθηκε Νταμπλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2014-2015!
Τα γκολ οι Χάρα(45+1'), Ντομίνγκεζ (63') και ο Κώστας Φορτούνης(80')
Για την Ξάνθη μείωσε ο Καπετάνος(87').
Μεγάλα τα πανηγύρια των παικτών του Ολυμπιακού και του τεχνικού επιτελείου στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα, ενώ την ίδια ώρα οι φίλαθλοι πανηγύριζαν την κατάκτηση του νταμπλ, που ήταν εξάλλου και ο αντικειμενικός στόχος για την ομάδα του Πειραιά για τη σεζόν που μόλις πέρασε.
Με την άρση της κούπας στον ουρανό της Καλογρέζας, χιλιάδες πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εκεί, αλλά και στον Πειραϊκό ουρανό!

Συγχαρητήρια Θρύλε!
Και του χρόνου!

Το είχα από μικρός! (με τα αρθράκια)

Το εξώφυλλο της εφημερίδας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, για το 2005. Γεμάτο μνήμες...

Ετοιμάζοντας ένα προ-θερινό ξεσκαρτάρισμα των πραγμάτων που φυλάμε χρόνια στο σπίτι, ανακαλύψαμε (οικογενειακώς) παλιά τεύχη της εφημερίδας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, "Ένα μπουκέτο λουλούδια". Μνήμες από τα παλιά τα χρόνια που ήμουνα μαθητής σε αυτό το σχολείο φυσικά και ξεδιπλώθηκαν, θυμίζοντάς μου τι είχα περάσει εκεί μέσα από το Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2006, που πήρα το δρόμο μου για το σχολικό συγκρότημα δίπλα στο "Πρέσσοφ". Εννοείται πως οι μνήμες ήταν όλες χαρούμενες! Αρκετές από αυτές, είναι αποτυπωμένες σε αυτά τα φύλλα, με την πιο... απολαυστική, αυτή που ο 8χρονος τότε Bill Blue, έκανε τον κουρέα φορώντας την εμφάνιση του Ολυμπιακού(του Αλεξανδρή ήταν η φανέλα αν θυμάμαι καλά)!
Σε ένα άλλο τεύχος, όμως, το δεύτερο της σχολικής χρονιάς 2004-2005, βρήκα και ένα αρθράκι που είχα γράψει εγώ για την εφημερίδα, σχετικό με την επίσκεψη που είχαμε κάνει τότε στο Βυζαντινό Μουσείο. Πέμπτη Δημοτικού τότε, Βυζαντινή Ιστορία μας μαθαίνανε(ή κάτι από αυτή), εκεί μας πήγανε. Μετά από αυτή την επίσκεψη, (μάλλον) μας βάλανε να γράψουμε "Σκέφτομαι και γράφω" για το πώς περάσαμε στο Μουσείο. Η κυρία Κατερίνα(αυτή πρέπει να είχα τότε) εντυπωσιάστηκε και την έστειλε στην συντακτική ομάδα της εφημερίδας...
Δέκα χρόνια μετά, ανακάλυψα το χαμένο αυτό αρθράκι και σας το διαβάζω. Απολαύστε τον 11χρονο Βασιλάκη!

"Ένα από τα ωραιότερα βυζαντινά μουσεία επισκεφθήκαμε πριν λίγες μέρες τα παιδιά της Ε' τάξης εδώ στην Αθήνα. Μέσα σε αυτό είδαμε πολλά αξιόλογα πράγματα και μάθαμε τον πολιτισμό των ανθρώπων που έζησαν πολύ πριν από εμάς.
Το μουσείο από την εξωτερική μεριά φαινόταν παλιό, όμως όταν μπήκαμε, μείναμε όλοι κατάπληκτοι από τη φωτεινότητα του χώρου, την καθαριότητά του και τη μέγιστη συντήρηση των αρχαίων εκθεμάτων.
Το ισόγειο του μουσείου είναι μια μεγάλη αίθουσα με πολλά εκθέματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Σ' αυτό το κομμάτι του χώρου είδαμε πολλά ειδώλια μέσα στις βιτρίνες που ήταν δίπλα ήταν και τοποθετημένα πολύ μικρά αντικείμενα. Σκεύη που εξιστορούσαν την καθημερινή ζωή των τότε ανθρώπων ήταν κάτι που με μάγεψε.
Από το ισόγειο ως το υπόγειο μεσολαβούσε μια μικρή σκάλα που που και εκεί ήταν ένας μεγάλος χώρος εξίσου ενδιαφέρον για εξερεύνηση και μάθηση.
Ο βυζαντινός πλούτος απλωνόταν μπροστά στα μάτια μας βλέποντας για αρχή τις παραδόσεις του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού Εδώ είδα πιο πλούσιες στολισμένες τις βιτρίνες.
Αγγεία, χειρόγραφα, κοσμήματα του 7ου και 8ου αιώνα, δουλεμένα με πολλή φροντίδα και τέχνη. Τοιχογραφίες πολύ κομψές με παραστάσεις αγίων κοσμούσαν παντού(το χώρο;). Ένα μεγαλείο μιας λαμπρής για την Ιστορία εποχής.
Αυτό είναι το Βυζαντινό Μουσείο της (οδού) Βασ. Σοφίας στην Αθήνα. Γεμάτο θησαυρούς από το παρελθόν που με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον το επισκεφτήκαμε για να δούμε πως το πέρασμα του χρόνου άφησε αναλλοίωτα αυτά τα αξιόλογα έργα. Αυτή η επίσκεψη θα μου μείνει αξέχαστη.


Βασίλης Ν. Μπλέτσας Ε1"

Καλό ε;;;;

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η πρώτη μου ραδιοφωνική εμπειρία...


Έστειλα το άρθρο μου "Τι ακούω στο ραδιόφωνο" σε διάφορους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Ένας από αυτός ήταν και ο Μηνάς Τσαμόπουλος της εκπομπής "Πνίξτε το Φουνταριστό" που την ακούμε από αυτόν και το Γιώργο Θαναηλάκη στα "Παραπολιτικά 90.1".
Χάρη σε αυτό το άρθρο, ο Μηνάς με κάλεσε στο σταθμό να τους δω από κοντά. Γύρω λοιπόν στις 9 παρά τέταρτο, βγήκα στον αέρα! Οφείλω, βέβαια σ' αυτό το σημείο να πω πως ένιωσα λίγο έξω απ' τα νερά μου σε αυτήν την πρώτη φορά μέσα σε ένα ραδιοθάλαμο. Υπολογιστές, μικρόφωνα, ακουστικά, κονσόλες all over the place! Παρ' όλα αυτά μου άρεσε η κυκλική δομή του studio, οι πολλές διαθέσιμες θέσεις μέσα σε αυτό και η απευθείας επικοινωνία παραγωγού-ηχολήπτη μέσα στο θάλαμο. Επίσης, ο εξοπλισμός που υπάρχει μέσα στο studio, ο οποίος είναι τελευταίας τεχνολογίας, ενώ υπάρχουν και δυο τηλεοράσεις, αν θες να "χαζέψεις".
Για την εκπομπή δεν έχω να σας πω τίποτα καινούριο. Εκπληκτική όπως πάντα! Ο Μηνάς και ο Ζορζ έδωσαν για άλλη μια φορά τα ρέστα τους και προσέφεραν απίστευτες στιγμές γέλιου. Η φιλοξενία δε, άψογη! Τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και για την όλη εμπειρία...

Υ.Γ. 1: Θα ξαναπεράσω από κει για Φουνταριστοκαπέλο!
Υ.Γ. 2: Βγήκα και φωτογραφία με τα "κουμπαράκια". Μην πει κανείς ότι γράφω πάλι "μακακίες":

Et les chansoooooooooooooooooooooooooon!!!!!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Περιήγηση στην Ακρόπολη με... το Φάνη το Λαμπρόπουλο!


Το πρωί της περασμένης Κυριακής, ακολούθησα και βοήθησα τον (πολύ φίλο μου να πούμε εδώ) Φάνη Λαμπρόπουλο στο γύρισμά του για το έπεισόδιο της σειράς "Close Up" του Netwix(ANT1) με τίτλο "Περιήγηση στην Ακρόπολη (δεν θα τη δείτε ποτέ σε αυτό το βίντεο)". Στο επεισόδιο αυτό, ο Φάνης περιηγείται στους χώρους γύρω από την Ακρόπολη (Έξω από το Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Άρειος Πάγος), τρολάροντας τους πάντες και τα πάντα, με το αστείρευτο χιούμορ του! Παρόλο που κρατάει μόνο ένα λεπτό, είναι απολαυστικό...
Απολαύστε!

ALERT! ALERT! ο Φάνης στο Ηρώδειο! Κι είμαι κι εγώ μέσα! Δείτε το εδώ!

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τι να πεις γι' αυτό το ΘΡΥΛΟ;


Μπορεί να φτάσαμε στην πηγή και να μην ήπιαμε νερό, αλλά τίποτα δεν μπορεί να υποσκελίσει τη μαχητικότητα αυτών των παιδιών, που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να φτάσει εκεί που έφτασε...
Σήμερα τα παιδιά ήταν άτυχα, αλλά εμείς για όλα αυτά που μας προσφέρατε, είναι δυνατόν να μην σας έχουμε στην καρδιά μας μετά απ' όλα αυτά που κάνατε;
Από πού να ξεκινήσω, βρε παιδιά; Από κείνη την ήττα στο ΟΑΚΑ, που σας θεωρούσαν σκοτωμένους κι αποτυχημένους, αλλά μαζέψατε τα κομμάτια σας και κερδίσατε το ένα ματς μετά το άλλο σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Κάνατε την καλύτερη πορεία που έχει κάνει ποτέ ο Θρύλος σε top-16 (σερί 10-4), ενώ στείλατε σπίτι τους όλους τους Καταλανούς που είχανε κλείσει εισιτήρια για Μαδρίτη(3-1 τη Μπαρτσελόνα).
Επίσης, προχθές, κάνατε κάτι το εξωπραγματικό: Δώσατε ελπίδα σε όλη τη χώρα! Ναι. Μία μπασκετική νίκη έδωσε ελπίδα σε όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως χρώματος. Εδώ ο Πρωθυπουργός, άφησε την ομιλία του στον Economist στην άκρη για λίγο, για να σου δώσει μεγάλο respect! (o Τσίπρας, εν τω μεταξύ, είναι ΠΑΟ).
Ακόμα και σήμερα που έκανες αυτό το 12-0, σήκωσες τον Πειραιά στα πόδια! Δεν πειράζει που είσαι άτυχος, δεν πειράζει που δεν μπήκανε τα σουτ. Δεν πειράζει αν δεν ήσουν συγκεντρωμένος. Χάνοντας σήμερα, πήρες μια μεγάλη νίκη. Κέρδισες το σεβασμό και την αγάπη όλου κόσμου και συνάμα τη δική μου.
Ένα πράγμα μόνο σου ζητώ Θρύλε μου. Γύρνα με ψηλά το κεφάλι και σήκωσε στον πειραϊκό ουρανό την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας, κάνοντας πράξη δύο συνθήματα της εξέδρας: "Θρύλε σ' αγαπώ κι ας μου κάνεις γκέλες" και "Και αν δεν γίνει αυτό, ... , πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό"!
Παρακάτω βάζω δύο φωτογραφίες, που ανέβασα στο Facebook μετά από τους δύο μεγαλύτερους θριάμβους του Ολυμπιακού, θυμίζοντας πόσο μεγάλη είναι η ομάδα κέρδισε η Ρεάλ...



ΥΓ 1: Θερμά συγχαρητήρια στη Ρεάλ που το άξιζε και το σήκωσε δίκαια...
ΥΓ 2: Η μικρή βοήθεια των διαιτητών στη Ρεάλ δεν χρειαζόταν όμως...
ΥΓ 3: Μη τυχόν και δω αύριο πρωτοσέλιδο "τους τσάκισε ο Ματσιούλις" και τέτοια. Θυμίζω πως την επομένη του θριάμβου επί της ρωσικής αρκούδας, μία ομάδα που φοράει πράσινα, έχανε από την Κολοσσό Ρόδου... Κάτι λοιπόν ήξερε και έφυγε ο Γιόνας...
ΥΓ 4: Μία κούπα για το Βαγγέλη τον Ιωάννου. Μόνο αυτός μπορεί να περιγράψει τέτοιες στιγμές, είτε είναι χαρούμενες είτε λυπηρές. Μακάρι η επιστροφή της ΕΡΤ να περιλαμβάνει και τον Βαγγέλαρο και τις περιγραφές του...
ΥΓ 5: Bring back coach Limniatis!

Καληνύχτα μάγκες!

Luben, ΔΑΠίτης, η κάτι άλλο; (Μέρος 1ο)


Στο 1ο μέρος αυτού του "αφιερώματος", περιγράφω τις πρώτες εντυπώσεις από το "κομματικό σκηνικό" στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχέσεις μου με αυτό και πώς εξελίχτηκαν τα παραπάνω μέχρι σήμερα!

Τι ακούω στο ραδιόφωνο


Πολλές φορές, εν μέσω φιλικών συζητήσεων, έχω βρεθεί στο στόχαστρο για το «τι κάθομαι κι ακούω» ή «γιατί ακούω αυτά που ακούω» ή για το γεγονός ότι δεν ακούω αμιγώς μουσικά ραδιόφωνα. Ω ναι! Στο ραδιόφωνο, καλό κάνει η μουσική δε λέω, αλλά αν δεν έχεις και κάποιον να σου κάνει παρέα τι να το κάνεις; Τρελαίνεται το μυαλό σου από αυτό το μονότονο πράγμα!


Με τα πολλά, πάλι εδώ!

Σας έλειψα;


Χαίρετε… (και αγαλλιάστε κι άλλες τέτοιες μπούρδες)!
Θα αναρωτιέστε προφανώς τι έκανα τόσο καιρό, γιατί δεν έγραφα άρθρα, γιατί σταμάτησα να κράζω πολιτικούς, συγκοινωνιακούς, παναθηναϊκούς, λεωφορείων οδηγούς και συμμαθητές παλιούς…
Πολύ απλά, γιατί… έτσι!
Αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο (φαύλο) παρελθόν γιατί, όπως βλέπετε, επανέρχομαι, και επανέρχομαι δριμύτερος! Στο… στίβο του Internet, όπου οφείλω να παλέψω (ξανά) για την ελεύθερη άποψη όλων όσων θέλουν να την εκφράσουν, ανεξάρτητα αν δεν έχουν λεφτά, κοινωνικό status, μυϊκή δύναμη, αυτοκίνητο, mainstream ντύσιμο και γκόμενα!
Επειδή όμως οι αλλαγές όμως αυτές όταν γίνουν ορατές θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε όλους όσους τις δουν, οφείλω να εξηγήσω κάποια πράγματα:

1.      Γιατί όλες αυτές οι αλλαγές; Γιατί… έτσι! Εδώ αλλάξαμε κυβέρνηση, το blog δεν θ’ άλλαζε;
2.      Γιατί 17 Μαΐου; Γιατί καλύτερα 17 Μαΐου παρά 30 Φεβρουαρίου! Αφήστε που αυτή η ημερομηνία είναι και συμβολική σε μένα για προσωπικούς λόγους…
3.      Γιατί η γαλάζια πανδαισία; Μήπως έγινες ΝΔ;  Γιατί Μπλέεεεεεετσας, κοινώς Bill BLUE! Σε επόμενο άρθρο θα δεις ότι τη ΝΔ δεν την έχω και σε τόσο μεγάλη υπόληψη!!!
4.      Γιατί μας τα λες όλα αυτά; Για να (μη) ρωτάς μετά και μου σπας τα @@!
5.      Γιατί ξανάρχισες να γράφεις; Θα ξανακράξεις το 1ο Λύκειο; Ότι γουστάρω θα κάνω ρε, ελεύθερη άποψη, you know! Το διάβασες και παραπάνω! Εν πάσει περιπτώσει ΌΧΙ! Μόνοι τους σκάψανε το λάκκο τους τότε… Σήμερα, δεν έχει καμία σημασία…
6.      Γιατί άλλαξες το logo; Because… reasons.
7.      Γιατί δεν έχεις λεφτά, κοινωνικό status, μυϊκή δύναμη, αυτοκίνητο, mainstream ντύσιμο και γκόμενα; Because… reasons.

Ελπίζω να βοήθησα… Και πάλι χαίρετε!

ΥΓ. 1: Καλή επιτυχία στο Θρύλο που παίζει σήμερα στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης
Ότι και να γίνει, εγώ θα είμαι κοντά σου, Θρύλε μου!
ΥΓ. 2: Αυτό για τη ΝΔ, το εννοώ! Μπες στο blog το απογευματάκι και δες τι σου γράφω και για τη ΝΔ, και για τους άλλους που στις σχολές μας τα έχουν κάνει… πλανήτες!
ΥΓ. 3: Τα αρθράκια μου θα βγαίνουν συχνά-πυκνά στο blog, οπότε έχετε το νου σας κι εσείς λίγο!!!

Bye!!!

Bill Blue, 17.05.2015