ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Εντυπωσιακή η Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας

Φωτό: Kalabakacity.gr

Με δύο ατελείωτες σειρές από πάγκους με ότι έχει να φανταστεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος(ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, CD, καλλυντικά, χαλβάδες, σουβλάκια, συγκρουόμενα και... μπαλαρίνες!) αποτελείται η μεγαλύτερη και ίσως η καλύτερη εμποροπανήγυρη της Δυτικής Θεσσαλίας. Οι φαρδιοί, όπως βλέπετε, διάδρομοι, εξυπηρετούν περισσότερο τον κόσμο ο οποίος, ομολογουμένως, είναι πολύς. Πιο συγκεκριμένα, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!(αφού η μάνα πάει στα εσώρουχα για να εντυπωσιάσει τον άντρα της και το παιδί στα παιχνίδια, πώς να μη χαθούν!). Κι όλα αυτά τα παραπάνω, με θέα τα Μετέωρα! Οι βράχοι εκεί σα στυλοβάτες παρακολουθούν το μεγάλο γλέντι και φαγοπότι υπό τους ήχους των ατελείωτων κλαρίνων και τη "φωνάρα" της Έφης Θώδη να τα συνοδεύει!
Επίσης, η Εμποροπανήγυρη είναι η ευκαιρία των κατοίκων και των επισκεπτών(οι οποίοι συρρέουν στην Πλατεία Δημουλά, όπως είδα χτες) να ψωνίσουν οικονομικά σε πολύ χαμηλές τιμές πολλά είδη από παπούτσια μέχρι καπέλα κι από μπλούζες μέχρι εσώρουχα.
Επιπλέον, οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να φάνε νοστιμότατα σουβλάκια και λουκάνικα(δοκίμασα ΚΙ ΕΓΩ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο...) στον πάγκο της Αλίκης και της Χρύσας στη 2η σειρά της πανήγυρης(δεν είναι δύσκολο να τις βρείτε...)
Το μεγάλο πανηγύρι θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο, ενώ υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή, σύμφωνα με το Ράδιο Σταγών 87,6 και τον κ. Γκιάτα.

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ....
Ξεκίνησε σαν μια ταινία για παιδιά, μεταμορφώθηκε σε φαινόμενο για κάθε ηλικία και στην πορεία έφερε μια ολόκληρη γενιά ως την ενηλικίωση. Ο Χάρι Πότερ φτάνει στο κινηματογραφικό του τέλος με την ταινία << Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Β' >> έχοντας προφτάσει να γράψει ιστορία. Και ευτυχώς, όχι μόνο για τις εισπράξεις του.
Είναι εύκολο με μια ματιά να προσπεράσουμε τις ταινίες του Χαρι Ποτερ σαν τυπικά προ'ι'όντα για την παιδική και για την εφηβική κατανάλωση. Όμως, ο νεαρός μάγος δεν χάρισε τυχαία στο Χόλιγουντ το μεγαλυτερο blockbuster στην ιστορία του. Ακόμη κι αν μοιάζουν εύπεπτες, οι ταινίες της σειράς κατορθώνουν να χωράνε στην larger than life μυθολογία τους κάτι που θα μπορούσε να μοιάζει με εγχειρίδιο ηθικών αξιών, με οδηγίες χρήσης για την ίδια τη ζωή. Μπορεί η σύγκρουση του καλού με το κακό να απλοποιείται στο επίπεδο της ''μαγείας'' , όμως
τα βιβλια και οι ταινίες του Χαρι Ποτερ λειτουργούν το ίδιο καλά ως καθαρόαιμη , υψηλής ποιότητας διασκέδασης , όσο και ως ενδιαφέρουσες παραβολές για πράγματα πολύ πιο σημαντικά.
Αφήνοντάς τον πίσω δέκα χρόνια μετά την πρώτη φορά που είδαμε τον Daniel Radcliffe να κουνάει το μαγικό του ραβδί, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε κάτι σαν μια ελαφριά συγκίνηση, αν μη τι άλλο για τη δεκαετία που ζήσαμε παράλληλα με τις ταινίες. Και να ελπίζουμε να υπάρχξουν στο μέλλον κι άλλες τέτοιες χρυσές ευκαιρίες για παιδιά ή μή, να ανακαλύψουν με τέτοιο τρόπο την ίδια τη ''μαγεία του σινεμά!!!!!''