ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα Σωματεία των Αστικών Συγκοινωνιών θέλουν τους επιβάτες με το... μέρος τους για να 'χουν λευκή επιταγή στις καταχρηστικές τους απεργίες.

Μετά την 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΜ την Πέμπτη και μετά την 24ωρη απεργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς την Παρασκευή, χθες Σάββατο 24/09, βρήκα μέσα σ' ένα "SOLARIS" 843 μία ανακοίνωση των σωματείων που κάνουν όλες αυτές τις απεργίες. Κρίνω σκόπιμο, λοιπόν, να τη διαβάσετε:

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Αγαπητοί επιβάτες,

Εμείς οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες αγωνιούμε μαζί σας για τις πολύ δύσκολες κοινωνικές - εργασιακές συνθήκες που η Κυβέρνηση με την Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ. έχει επιβάλλει στο μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, εξαιρώντας για άλλη μια φορά από τα βάρη που τους αναλογούν τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, τους ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ και τα μεγαλοσυμφέροντα που εκφράζει.

Πριν από μερικούς μήνες η Κυβέρνηση επέβαλλε χαράτσι αυξάνοντας κατά 35% την τιμή των εισιτηρίων.
Όλοι θα περίμεναν τη βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και των υπηρεσιών του.

Μάταια! Γιατί αμέσως με τις πολιτικές που εφαρμόζει συρρικνώθηκε κατά 20% επιπλέον το συγκοινωνιακό έργο το οποίο αποτελεί κοινωνικό αγαθό και οφείλει να παρέχει ως κράτος.

Έτσι τιμωρεί η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά την κοινωνία για να επιδοτήσει την ατιμωρησία των υπεθύνων εξουσιαστών της χρεοκοπίας.

Σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου ώστε να προσφέρουμε συχνές και ασφαλείς μετακινήσεις.

Συχνά είμαστε αποδέκτες επιθέσεων για τις ελλιπείς υπηρεσίες που το σύστημα προσφέρει.

ΣΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ
(ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ο.Α.Σ.Α.)

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Απ' ότι βλέπετε οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες ζητούν ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ από τους επιβάτες οι οποίοι τις επόμενες ΤΡΕΙΣ ημέρες θα υποστούν δυσβάσταχτη ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ από τις κυλιόμενες απεργίες και τις στάσεις εργασίας.
Και βέβαια είναι κοινωνικό αγαθό οι συγκοινωνίες. Και βέβαια το παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο και οι υπηρεσίες πρέπει να είναι βελτιωμένο.
Αλλά το συγκοινωνιακό έργο πρέπει να ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ!
Οι οδηγοί και γενικότερα το προσωπικό στις συγκοινωνίες οφείλουν να στέκονται δίπλα στους επιβάτες. Κάνοντας απεργίες και ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ από τους πολίτες αυτό το κοινωνικό αγαθό, όπως λέτε, θέτετε εαυτόν απέναντί τους.
Ναι, οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ναι, το ΔΝΤ μας έχει κάνει σαν τον "κώλο της μαϊμούς".
Αλλά να βάζετε χειρόφρενο στα λεωφορεία και όλους όσους έχουν στηρίξει εξ' ολοκλήρου την καθημερινότητά τους στα ΜΜΜ και κόβουν εισιτήρια να τους θέτετε σε ταλαιπωρία αντί να τους στηρίξετε αυξάνοντας τα δρομολόγια από μόνοι σας...
...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου