ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η βασική διαφορά Τσίπρα από τους άλλους μνημονιακούς πρωθυπουργούς


Μετά από ένα "θερμό" και αγωνιώδες διαπραγματευτικό καλοκαίρι και φυσικά τη σύναψη της συμφωνίας του Μνημονίου ΙΙΙ, μιας σειράς σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που θα πλήξουν, ως και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, τη μεσαία και την κατώτερη μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός της χώρας, μέσω ενός διαγγέλματος, ανακοίνωσε την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τα λίγα πράγματα που πρόλαβα να δω στο διάγγελμα αυτό, ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρή εντολή για να μπορέσει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, αυτή τη φορά για το χρέος αλλά και να ψάξει και για (ανύπαρκτα) "alternatives" για τα σκληρά μέτρα.
Είναι προφανές, λοιπόν, πως ο κ. Τσίπρας ζητάει την έγκριση του κόσμου για τη συμφωνία που σύναψε αλλά ζητάει και την εμπιστοσύνη του κόσμου για τη συνέχιση τις διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την άμβλυνση των σκληρών πτυχών της συμφωνίας που πρέπει να υλοποιηθεί.
Η προκήρυξη των εκλογών αυτών όμως φαίνεται να είναι το "κάτι" που κάνει τον Α. Τσίπρα μοναδικό ανάμεσα στους προηγούμενους μνημονιακούς πρωθυπουργούς.
Κι αυτό γιατί αμέσως μετά τη σύναψη του μνημονίου, έχουμε εκλογές! Δεν έχουμε αμέσως "αγώνα δρόμου" για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές και τα λοιπά γνωστά που είχαμε συνηθίσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτό λοιπόν θα είναι και το πρώτο προεκλογικό "όπλο" του πρωθυπουργού. Θα ισχυριστεί δηλαδή ότι δεν μπήκε σε Μνημόνιο ερήμην του Ελληνικού λαού, σε αντίθεση με Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά και τις κυβερνήσεις τους... (όπως θα 'λεγε κι ο κος Καμμένος: "δεν κάθισα στα τέσσερα")
Παρ' όλα αυτά πρέπει να θέσω και το ακόλουθο ερώτημα: Επτά (παρά κάτι) μήνες, τι έκανε ο κος Τσίπρας; Και τότε διαπραγματευόταν. Ή τουλάχιστον έτσι έλεγε. Μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, έτσι έλεγαν οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος(μέχρι σήμερα) κόμματος, των οποίων μία μερίδα παίρνει απόσταση από τα συμφωνηθέντα σήμερα. Άρα μήπως ο πρωθυπουργός κάνει τις εκλογές για να "κόψει" τους διαφωνούντες από το ερχόμενο κοινοβούλιο; Ναι, αυτό απαλείφει όλη αυτή την "πάρλα", αλλά θέλω να κρατάω και μερικές εναλλακτικές...
Άρα, τελειώνοντας, 20/9 έχουμε εκλογές, η πρώτες που γίνονται απευθείας μετά από σύναψη Μνημονίου. Από σήμερα ξεκινά μία "καυτή" προεκλογική περίοδος δεδομένου και του νέου πολιτικού σκηνικού(με νέα κόμματα ίσως) στην οποία θα ακούσουμε άλλη μια φορά τα μύρια όσα!
Τι συμβουλεύω εγώ; Κλείνουμε την τηλεόραση (προτιμούμε το ραδιόφωνο για την ενημέρωσή μας), απομακρυνόμαστε από εκπροσώπους κομμάτων και αποφασίζουμε με ηρεμία τι θα ρίξουμε στην κάλπη σε ένα μήνα. 
Για την ώρα όμως απολαμβάνουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού μας... (όσο είναι αυτό καλοκαίρι...)

See ya!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου