ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας Σφαιρόπουλος μας σώζει...

...αν όχι ο ίδιος, κάποιος που να του μοιάζει.

Μεγάλη ομολογουμένως η στενοχώρια από την ήττα-αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας στο μπάσκετ από την Ισπανία με 73-71. Πέρα όμως από αυτή τη στενοχώρια ήρθε η ώρα να μπούμε και σε μερικές σκέψεις σχετικά και με την αγωνιστική συμπεριφορά της Εθνικής στους αγώνες με την Ισπανία αλλά και στο στόχο μας για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης ή απλώς στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Η σκέψη μου έρχεται αμέσως στον προπονητή. Ο Φ. Κατσικάρης είναι ένας καλός προπονητής που συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική ανόρθωση της Εθνικής μετά την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα το 2013 με τον Τρινκέρι στη Σλοβενία. Παρ' όλα αυτά, δεν πιστεύω πως είναι αυτός που θα οδηγήσει ξανά την Εθνική μας ξανά σε μια μεγάλη διάκριση.
Οι τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες από την Ισπανία τα τελευταία χρόνια δείχνουν όμως και κάτι άλλο: ένα είδος κόμπλεξ κατωτερότητας που μόνο μία ομάδα(συλλογικού επιπέδου) παρουσίαζε μέχρι πρότινος: ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν μπορούσε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με κανέναν τρόπο. Μέχρι που ήρθε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
Ο 48χρονος προπονητής της Πειραϊκής ομάδας ήρθε σε μια δύσκολη κατάσταση στον ΟΣΦΠ και τον οδήγησε και στο Final Four της Μαδρίτης και στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος κερδίζοντας πέντε φορές τον ΠΑΟ, δύο στη regular season και sweep στους τελικούς με 3-0. 
Ο "παραλληλισμός" αυτός των κόμπλεξ μπορεί να μην είναι και τόσο εύστοχος γιατί μιλάμε για δύο διαφορετικά επίπεδα, αλλά θεωρώ πως η αγωνιστική νοοτροπία που εισήγαγε ο κος Σφαιρόπουλος στον ΟΣΦΠ είναι αυτή που ταιριάζει και στην Εθνική που και την Ισπανία θα κερδίσει και θα φτάσει και σε μία υψηλή διάκριση: Είναι η νοοτροπία της ψυχραιμίας, της πιεστικής άμυνας και της αγωνιστικής διάρκειας που απομακρύνεται από όλα τα κόμπλεξ και φτάνει σε πολλές νίκες. 
Πιστεύω λοιπόν πως ο επόμενος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας θα πρέπει να είναι, αν όχι ο κος Σφαιρόπουλος, ένας προπονητής που θα αποβάλλει και την ηττοπάθεια από τους παίκτες και θα εισάγει νοοτροπία νικητή, που θα οδηγεί σε νίκες και διακρίσεις στο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου