ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Φοιτητοσελίδες. Τρέξτε! (Μέρος 2ο)

2ο μέρος: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Τα είδαμε (στο πρώτο μέρος) τα είδη θαμώνα «φοιτητοσελίδας» και γελάσαμε/αγριέψαμε/φρίξαμε. Με πρωταρχική βάση αυτά παρατίθενται οι ακόλουθες οδηγίες προς νεοφώτιστους κυρίως «ναυτιλλομένους»  για να μην πέφτουμε θύματα των κατά τόπους «αρπακτικών»…

1.  Κάνε σωστές ερωτήσεις. Κι επειδή σίγουρα θα σας δημιουργηθεί το ερώτημα, η απάντηση είναι η εξής: Μια ερώτηση του τύπου «Πότε ξεκινάει η εξεταστική Χειμερινού;» από Οκτώβρη μήνα θα ενεργοποιήσει στη χειρότερη περίπτωση το Βρώμο-Troll. Στην καλύτερη, θα δεις τον «Κλασικό Φοιτητή» να σου κάνει καζούρα.
2.  Μείνε αμέτοχος (όσο γίνεται). Σε περιόδους που τα post στη «φοιτητοσελίδα» πέφτουν βροχή (π.χ. Εξεταστικές, Εγγραφές κλπ) συνήθως βρίσκονται post με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο/ερώτημα. Ίσως με λίγο browsing, βρείτε αυτό που ψάχνετε από post κάποιου άλλου. Δεν χρειάζεται να γράφει η σελίδα τα ίδια και τα ίδια άλλωστε…
3.  (Προσπάθησε να) Μην ενεργοποιείς το Βρώμο-Troll. Το άθλιο αυτό υποκείμενο συνήθως ενεργοποιείται από «ερεθίσματα» οπουδήποτε στη «φοιτητοσελίδα». Ένα post, ένα comment, μία ανάσα, μία κίνηση μπορεί να του δώσει αφορμή να αρχίσει τα δικά του. Να είσαι προσεκτικός/ή σε όσα λες και από εκεί και πέρα μην ανησυχείς…
4.  Μην προσπαθήσεις να γίνεις το Βρώμο-Troll. Μία φορά θα είσαι αστείος. Από την επόμενη θα είσαι αντιπαθητικός!
5. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Για τα online λαϊκά δικαστήρια με κατηγορούμενους συμφοιτητές, καθηγητές, γραμματείς (και Φαρισαίους) ο λόγος. Μία απλή συμβουλή: Μην πάρεις μέρος! Άσε τους να μαλώνουν και να κράζουν τον οποιονδήποτε και πάρε ένα σακουλάκι πατατάκια και μια coca-cola (light) για να απολαύσεις τον ξεκατίνιασμα με την ησυχία σου. Αν όμως στήσουν λαϊκό δικαστήριο εναντίον σου… Βρες δικηγόρο!
6.  Φτιάξε την Πτυχιακή σου μόνος σου. Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί ο «Εργασίας» είναι αυτός. Στην Ελλάδα της κρίσης και της φοροδιαφυγής ο συγκεκριμένος μπορεί να αποτελεί κλασικό εργαζόμενο άτομο αλλά όχι! Ο «Εργασίας» χρησιμοποιεί την έλλειψη διάθεσης του φοιτητή και τον ελληνικό τρόπο σκέψης για να αισχρο-κερδίζει! Γιατί να κάψεις τον εαυτό σου και €300 για μία εργασία-προϊόν. Βάλε τα δυνατά σου και να ‘σαι σίγουρος πως θα επιβραβευθείς!
7.   Δεν χρειάζεται να τα βάλεις με το διαχειριστή της σελίδας. Δεν θα τον νοιάξει και πολύ. Περίμενε το επόμενο λαϊκό δικαστήριο.
8.  Εμπιστεύσου τον Blogger με επιφύλαξη. Στο πρώτο μέρος είπα πως ο Blogger δεν μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά σε ειδικές καταστάσεις. Αν όμως αυτό που κάνει και το κάνει καλά, τότε καλό θα ήταν να τον εμπιστευτείς. Αυτό που πρέπει να πάρεις τα σοβαρά είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για μία ανακοίνωση όταν αυτή δεν προέρχεται από επίσημη πηγή. Κι αυτό το λέω εγώ που κατασκήνωνα στη σχολή από τις 06:55 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ με συνεχόμενα μαθήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές είτε που έχω πέσει στην παγίδα της παραπληροφόρησης είτε πιστεύοντας είτε διαδίδοντας μπούρδες. Αν δεις λοιπόν κάτι να ανακοινώνεται από μη επίσημα χείλη (και τα κόμματα συμπεριλαμβάνονται στις μη-επίσημες πηγές) έχε τουλάχιστον μια μικρή επιφύλαξη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στη σχολή σου έχεις να συναντήσεις πάρα πολλά πράγματα. Πόσο μάλλον στις «φοιτητοσελίδες». Δεν λέω να μην πατήσεις καν μέσα, αλλά να τις δεις όπως τις πιστωτικές κάρτες: Είναι μεν «εργαλεία» αλλά θέλουν να βάζεις κάποιο όριο… Χαίρετε!
Συμβουλή: Στα comments να είσαι ευγενικός. Αν βρίσεις, προσβάλλεις και τα τοιαύτα το σχόλιό σου θα σβηστεί «αυτοδικαίως».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/10/16 23:05

    Ας βγαλει καποιος απο ολες τις σελιδες τον βρωμο-trollερα γιατι κατανταει ηλιθιος και ξεπερναει καθε οριο χιουμορ!!!Ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή