ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Στιγμιότυπα Ιουλίου 2011: Από τα "κίτρινα πανηγύρια" της Αθήνας... στο Εμποροπανηγύρι Καλαμπάκας!

Γεια σας, γεια σας, γεια σας! Απευθείας από την πόλη της Καλαμπάκας(με κόκκινο στο χάρτη ο δήμος των 21280 κατοίκων) αυτά τα "Στιγμιότυπα" με (όχι και τόσο) πολλά και διάφορα θέματα από την κόλαση(Αθήνα) κι απ' τον παράδεισο(Καλαμπάκα)!
Πρώτα, όμως, να δώσουμε το πρώτο μας θέμα και αφιέρωμα στον πρόσφατα θανόντα Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος έδωσε τον εαυτό του στις ταινίες που σκηνοθέτησε(Στέλλα, Το Κορίτσι με τα Μαύρα, Τελευταίο Ψέμα, Ζορμπάς) και στον πολιτισμό της χώρας τον οποίο και πήγε πολλά επίπεδα προς τα επάνω. Ένα από τα πολιτιστικά του επιτεύγματα, ήταν ο φωτισμός των μνημείων της Ακρόπολης των Αθηνών, τον οποίο ανέλαβε και χρηματοδότησε ολομόναχος. Ο Μιχάλης Κακογιάννης είναι ένας άνθρωπος τον οποίο δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και, σαφώς, η απώλειά του είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης των αξιών την οποία περνάμε όλοι μας.
Κατεβαίνω Αθήνα(μτφ.)! Με τι; Πάντως όχι με ταξί. Η απεργία των ταξί είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα στις ειδήσεις των 18:45, 19:00, 19:45, 20:00, 21:00 και 22:00, και όχι άδικα, καθώς οι κινήσεις τους δεν είναι μόνο βαρύγδουπες, κάνουν κάτι που κάνουν πολύ καλά και τα ΜΜΑΜ(Μέσα Μαζικής Αργής Μεταφοράς). Ταλαιπωρούν τον κόσμο, και δη τους τουρίστες(οι οποίοι σιγά σιγά την κάνουν για Τουρκία μεριά)! Όπως βλέπετε και στη φωτό, σίγουρα σε κάποιον κεντρικό δρόμο της Αθήνας (και της Καλαμπάκας) θα βρίσκονται ταξί για να τον κλείνουν! Η κατάσταση στην πρωτεύουσα και στο λιμάνι του Πειραιά είναι αποκρουστική, ενώ έγινε Πανθεσσαλική πορεία ταξί σήμερα στα Μετέωρα, στο Καστράκι και στο "Θεατράκι"(πως είναι για τους Αμφιαλιώτες το "Τριγωνάκι", κάααπως έτσι), όπου άκουσαν τα λεγόμενα των Προέδρων των σωματείων των Θεσσαλικών ταξί. Εκεί οι πρόεδροι σε δηλώσεις τους έκαναν γνωστό το πρόβλημα τους, που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τόνισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους εάν δεν γίνει διάλογος με τον Υπουργό και δεν βρεθεί λύση. Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι: "Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνετε συνεχείς βόλτες πεζοί και οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας! Τώρα που δεν έχει ταξί! Τρέξτε οδηγοί!".

Μακάρι αυτή η είδηση να ήταν ψέμα, αλλά είμαι εδώ να την ανακοινώσω: Το πρωί της 30ης Ιουλίου, συνεργεία του δήμου Αθηναίων μαζί με αστυνομικούς, αφαίρεσαν τις σκηνές των "Αγανακτισμένων Πολιτών" από την πλατεία που, πλέον, τους ανήκε δικαιωματικά. Καθ' όλην τη διάρκεια του μήνα, πολιτικοί και δημοτικοί παράγοντες εξέφρασαν τα "καρφιά στον πισινό" τους κάνοντας πόλεμο με τους "Αγανακτισμένους" για την εικόνα της πλατείας λόγω των σκηνών. Και το κατάφεραν, συλλαμβάνοντας μάλιστα 8 άτομα. Το ευτύχημα, όμως, είναι, ότι οι "Αγανακτισμένοι" επανήλθαν δριμύτεροι στις καθημερινές τους συγκεντρώσεις ζητώντας τι άλλο; Α-νε-ξαρτησια - Άμεση Δημο-κρα-τία! Η ανακοίνωση τους μετά το περιστατικό εδώ: http://real-democracy.gr/announcement/mpikan-ksimeromata-san-toys-kleftes.
Από τις 20 Ιουλίου και τις 9 το βράδυ βρίσκομαι εδώ, στην πόλη της Καλαμπάκας και ειλικρινά, νιώθω καλύτερα κι από όπως ένιωθα 6 μήνες και 19 ημέρες στην Αθήνα!(Ήταν και οι μέρες που ήμουν στο σχολείο του Κύπριου δικτάτορα γι' αυτό). Η πόλη αυτήν την περίοδο είναι "στα ντουζένια της" με πάρα πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό(γιατί οι Έλληνες είναι ή Μύκονο ή μπροστά από την τηλεόραση του ΣΤΑΡ και βλέπουν εικόνες από τη Μύκονο), με την εμποροπανήγυρη που έκανε κυριολεκτική ΘΡΑΥΣΗ στη Δυτική Θεσσαλία, με τους Βαγγέλη Γκιάτα και Γιώργο Παρθένη να μιλούν με το δήμαρχο για τα έργα και με τους νεαρούς Καλαμπακιώτες να τρέχουν στις πισίνες...!
Όμως, η πόλη έχει προβλήματα και δη μεγάλα. Το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι η ανέτοιμη Ε.Ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας, λόγω του ΤΡΕΛΟΣΕ που δεν φτιάχνει τη διάβαση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και των πάρα πολλών δυστυχημάτων που γίνονται εκεί τον τελευταίο καιρό. Το επόμενο, είναι ο Περιφερειακός Καλαμπάκας(φωτογραφία), ο οποίος θυμίζει περισσότερο πίστα του Κάστρου του Τακέσι με λάσπες και σκυλότοπο, παρά δρόμο, ενώ κίνηση για την κατασκευή του ασφαλτοδρόμου ΔΕΝ υπάρχει τουλάχιστον από την Περιφέρεια. Και τρίτο κατά σειρά πρόβλημα, είναι ο σιδηρόδρομος, ο οποίος, καταρρέει παίρνοντας μαζί του και τη Δυτική Θεσσαλία, φέρνοντας στον αν-οργανισμό τις σκέψεις της κατάργησης της Intercity 47-48 βάζοντας τον τοπικό σιδηρόδρομο σε κώμα.
This is it, my dear friends, αυτά είναι τα Στιγμιότυπα του Ιούλη! Από... μένα και την Ε.Β., καλόν Αύγουστο!

Τα άρθρα του μήνα:
  • Στη Football League Καβάλα, Βόλος - Σώθηκαν Σέρρες, Λάρισα!
  • ΤΡΕΛΟΣΕ: Παίζει με τα δρομολόγια της Intercity;
  • Εντυπωσιακή η Εμποροπανήγυρη Καλαμπάκας
  • ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ(Ε.Β.)
  • Μην χρησιμοποιείτε τον Ηλεκρικό!
  • Πίστα Formula 1 στη Δραπετσώνα;
  • ΟΛΑ τα περί "Ελληνοφρένειας" 
Υ.Γ. Αργεί ακόμα η επιστροφή στην απόκοσμη πρωτεύουσα
Υ.Γ.2: Το άρθρο αφιερώνεται στους "Εν Καλαμπάκα" φίλους και στην ξαδέρφη την Αφροδίτη που έχει γενέθλια σήμερα
Υ.Γ.3: Πήρα MP3, οπότε, αν με δείτε, με χαιρετίσετε και δεν σας ακούσω, θ' ακούω μουσική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου