ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

"Secret" φοιτητοσελίδες του Facebook: Αυτή η (αστεία) μάστιγα...

Αφιερωμένο στη σελίδα "ΜυσΤΕΙκό στον Πειραιά" η οποία είναι ο κύριος πομπός "μυστικών post" των φοιτητών του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ..


Το "φαινόμενο" αυτό παρουσιάστηκε στα μέσα της φοιτητικής σεζόν 2014-15 και έκανε πάταγο στο φοιτητόκοσμο της χώρας. Από το πουθενά άρχιζαν να εμφανίζονται ως μανιτάρια Facebook-ικές σελίδες απευθυνόμενες σε φοιτητές Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. Τ.Τ. οι οποίες ζητούσαν (και εξακολουθούν να ζητούν από τους παραπάνω να ποστάρουν στη σελίδα μυστικά και ανώνυμα! "Πώς είναι αυτό δυνατό;" θα ρωτήσει κάποιος. Οι σελίδες αυτές (ή μάλλον οι admin τους) χρησιμοποιούν μηχανισμούς ερωτηματολογίων της Google για να συλλέξουν όλα αυτά τα post και εν συνεχεία να τα καταχωρήσουν στη σελίδα χωρίς όνομα αποστολέα, απλά μ' έναν αύξων αριθμό, ένα Hashtag, και τη σχολή από την οποία προέρχεται ο αποστολέας.
Όσο για τα περιεχόμενα των post(αναρτήσεων), αυτά... ποικίλλουν! Η ευρεία, λοιπόν γκάμα των post ξεκινά από "άκυρες" ιστορίες φοιτητών, ερωτικές εξομολογήσεις, αρνητικές εμπειρίες από τη λέσχη σίτισης και καταλήγει σε "κόντρες Πανεπιστημίων - Τ.Ε.Ι."(οι οποίες είναι ένα επίπεδο κάτω από τις κόντρες γαυροβάζελων), κόντρες μεταξύ γαυροβάζελων(ναι έχει και τέτοιες), κόντρες για γκόμενες και κόντρες με φτιαγμένα αμάξια. Κι άλλα τέτοια "αλλότρια".
Εύκολα λοιπόν κανείς μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως όλες αυτές οι σελίδες έχουν ως πρόγονό τους τη στήλη "Σε είδα" της Athens Voice(αν δεν κάνω λάθος). Αλλά οι φοιτητοσελίδες όμως ξεφεύγουν από τα όρια του αισθηματικού ή της καζούρας. Εκεί ο κόσμος γράφει για μαθήματα, καθηγητές, συνάδελφους φοιτητές, τη γραμματεία, το φαΐ της σίτισης, ακόμα και για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα Α.Ε.Ι, τα Τ.Ε.Ι. κ.ο.κ..
Αυτό είναι και το καλό της μυστικότητας εν τέλει. Μπορεί κάποιος να πει οτιδήποτε δημόσια, χωρίς κανένας να ξέρει ποιος είναι αυτός που το λέει και χωρίς να φέρει ευθύνη γι' αυτό που λέει. Γι' αυτό υπάρχει και κόσμος που λέει πως δεν είναι σοβαρές οι σελίδες... Φυσικά και δεν είναι σοβαρές, για ΠΛΑΚΑ ποστάρουν όλοι! Και καλά κάνουν στην τελική...

Εδώ μερικές από τις σελίδες που βρήκα στο Facebook...
Και ούτω καθεξής...!

Υ.Γ.: Μπράβο, thumbs up, congratulations (κι άλλα τέτοια) στους εμπνευστές, δημιουργούς και στους admins των σελίδων, κάνουν καλή δουλειά (σλουρπ!!!)
Υ.Γ. 2: Όχι, εγώ δεν είμαι admin σε καμία σελίδα. Δεν είμαι τόσο άξιος για κάτι τέτοιο.

Αυτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου