ALERTS και άλλα!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ένα μικρό κείμενο για μία μεγάλη στιγμή.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τα καλά και τα "όχι-και-τόσο" καλά των Χριστουγέννων

Κλισέ, το ξέρω, αλλά τι να κάνω; Χριστούγεννα έρχονται άλλωστε. Η εποχή που σ' όλο τον κόσμο έρχονται τα πάνω-κάτω! Όλος ο κόσμος φοράει τα γιορτινά του ενώ στον αέρα υπάρχει μια μυρωδιά γλυκισμάτων, ροφημάτων, αρωμάτων που κάνουν το κλίμα ακόμα πιο όμορφο. Αλλά μακάρι να 'ταν μόνο αυτό. Γιατί αν ήταν, τα Χριστούγεννα θα ήταν η αγαπημένη εποχή όλων. Υπάρχουν και κάποια "glitches" που το στραβώνουν το κλίμα... Γι' αυτό λοιπόν σ' αυτό το άρθρο θα αναδείξω τα καλά και τα κακά όλης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου που ξεκινά από το... Πολυτεχνείο και τελειώνει λίγο μετά τα Φώτα.

Τα καλά πρώτα...

  1. Οι διακοπές. Γιατί τα Χριστούγεννα συνδέονται μ' αυτές άρρηκτα! 15-18 μέρες σχολεία και σχολές κλείνουν και όλοι οι μαθητές βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να διαβάσουν και να ετοιμαστούν για τη σχολική συνέχεια να βγαίνουν κάθε μέρα για καφέ, να πάνε στα μπουζούκια, να ξενυχτάνε κάθε μέρα και να ξυπνούν το μεσημέρι κι άλλα τέτοια. Όχι δεν το κράζω γιατί κι εγώ τα ίδια κάνω στις γιορτές και μπράβο μου!
  2. Οι στολισμοί. Ναι, εγώ είμαι fan των στολισμών. Των καλών στολισμών, πράγμα που σημαίνει στολισμούς σπιτιών και καλά διακοσμημένων δρόμων και μαγαζιών. Φυσικά και δε μιλάω για δημοτικές σκαλωσιές με λαμπιόνια (βλ. έναντι Δημαρχείων Δραπετσώνας και Καλαμπάκας και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αβραμόπουλου) ή τις κακόγουστες λάμπες που κοσμούν τις κολόνες μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα... Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί όμως μ' αρέσουν γιατί συμπεριλαμβάνουν και το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, πράγμα που στο σπίτι το αναλαμβάνω εγώ προσωπικά.
  3. Τα τραγούδια. Τα ξένα όχι τα ελληνικά. Οι άνθρωποι έχουν βγάλει τέλεια τραγούδια και πολλά. Για να δούμε μερικά... (google them!). Όπως θα δείτε "κλισεδιές" όπως το Last Christmas ή το All I Want for Christmas δεν συμπεριλαμβάνονται ως βαρετά.
    1. Όλα του Michael Buble.
    2. Το Let it Snow.
    3. To It's Beginning to Look a Lot Like Christmas
    4. To Have Yourself a Merry Little Christmas
    5. To Do They Know It's Christmas 
    6. To War is Over (του John Lennon)
    7. To Soundtrack του Home Alone (John Williams είναι αυτός)
    8. Το Santa Claus is Coming to Town (cliche)
    9. Το All Alone On Christmas (ύμνος για μένα :P )
  4. Το κρύο.  Πρώτον γιατί σφίγγει το δέρμα και δεύτερον γιατί είναι ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!
  5. Η τηλεόραση (που βλέπεται). Αντί για χαζοσειρές της πλάκας, τα κανάλια βάζουν τις παραδοσιακές ταινίες που κρατούν τον κόσμο κολλημένο στην tv κάθε γιορτινή περίοδο... Ταινίες όπως το "Μόνος στο Σπίτι" ή "Ο αληθινός Άγιος Βασίλης" ή τις άλλες που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή αλλά όπως και να 'χει μας κρατάνε κολλημένους στην TV όλη μέρα.
  6. (Special 1) Το εορταστικό επεισόδιο του Doctor Who. Γιατί απλά οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν Χριστουγεννιάτικη TV σε αντίθεση με τους δικούς μας. (Για όσους ενδιαφέρονται θα παιχτεί ανήμερα Χριστούγεννα στις 19:15 ώρα Ελλάδας - Τέλεια ώρα για Doctor!).
  7. (Special 2) H Καλαμπάκα των Χριστουγέννων. Θα το εξηγήσω καλύτερα από εκεί όταν πάω αλλά για την ώρα θα πω πως αυτό που νιώθω στην Καλαμπάκα κάθε Χριστούγεννα (αέρας εξοχής, χαρούμενη ατμόσφαιρα και "γλυκιά" αιθαλομίχλη) είναι αυτά που την κάνουν μοναδική σ' αυτήν την περίοδο (κι ας έχει σκαλωσιά με λάμπες αντί δέντρου στην κεντρική πλατεία κι ας παίρνει όλη τη δόξα ο "Μύλος των Ξωτικών" στα Τρίκαλα).
Πάμε τώρα στα "όχι-και-τόσο" καλά...

  1. Τα διακοπο-διαβάσματα. Και καλά είχαμε 15 μέρες διακοπών, άρα κάθε δάσκαλος-καθηγητής σχολείου μπορούσε να μας δώσει ένα φορτίο φωτοτυπίες και εργασίες για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Βοήθειά μας απλά όταν ήμασταν μαθητές.
  2. Η τηλεόραση (που δεν βλέπεται). Αμέτρητες ώρες γραμμένων εκπομπών κατά τη διάρκεια των οποίων όλοι πίνουν και γλεντούν σα να μη συμβαίνει τίποτα στον έξω κόσμο! Βαρετό πράγμα απλά... (εκτός κι αν είναι καλεσμένος ο Φάνης, ή οι Φουνταριστοί)
  3. Η κίνηση (σε δρόμους και Μ.Μ.Μ.). Με το που μπαίνει το δώρο των Χριστουγέννων, όλοι ξαμολύνονται στους δρόμους Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων σα να μην υπάρχει ούτε οικονομική κρίση ούτε capital controls. Κι ας λένε τα δελτία των 19:58 ότι θέλουν για "πτώση της κίνησης στα μαγαζιά". Πηγαίνετε στο Lidl και στα λοιπά πολυκαταστήματα και δείτε τι γίνεται!
  4. Τα ξενύχτια στα μπουζούκια. Απλά δεν τα μπορώ. Τα Χριστούγεννα είναι πιο "σπιτίσια" και οικογενειακή γιορτή. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Ή είμαι ξενέρωτος.
  5. Ο άγραφος νόμος: Τα Χριστούγεννα είναι για τα ζευγαράκια. Πρώτον μη μας σπάζετε τα νεύρα "ζευγαράκια του Facebook". Δεύτερον, επειδή δε καταλαβαίνω, γιατί αν κάποιος (σαν κι εμένα) είναι single, τα Χριστούγεννα, και καλά, έχουν μικρότερη αξία; Μπορώ να μιλάω για ώρες αναλύοντας τις αρετές των γιορτών των singles. Απλά εκνευρίζομαι απίστευτα γι' αυτό το φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις ρατσισμού...
  6. Αυτοί που μισούν τα Χριστούγεννα. Τους παραπέμπω, ως άλλος Έλλην γραφειοκράτης, στο βιντεάκι του Μikeius.
  7. Αυτοί που γράφουν για το τι είναι ωραίο και τι όχι τα Χριστούγεννα.
    Oops!
    Την πάτησα!
Αυτά από εμένα.
Αν έχετε να προτείνετε κι εσείς κάτι, αφήστε comment... 
Κόσμια όμως...
ΟΚ?

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/12/15 18:56

    "Μπορώ να μιλάω για ώρες αναλύοντας τις αρετές των γιορτών των singles."
    Επιχείρησέ το λοιπόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή